Introduction Node.JS by Amis – Oracle Developer Meetup June 22nd 2017 Utrecht Netherlands

image

AMIS organiseert op 22 juni een workshop introductie Node.JS. Na een korte introductie ga je tijdens deze workshop zelf aan de slag met Node.js. Je maakt kennis met de belangrijkste mogelijkheden, zodat je er later zelf verder mee kunt.

Details

Datum: 22 juni 2017
Tijd: 17.00 uur – 21.00 uur (inclusief diner)
Spreker: Lucas Jellema
Locatie: Edisonbaan 15, Nieuwegein

Doelgroep: nieuwsgierige IT professionals die programmeren en scripts schrijven – ten behoeve van applicaties, integraties, batch operaties en systeem beheer
Voorkennis: enige ervaring met programmeren en liefst – maar niet noodzakelijkerwijs – met enige kennis van JavaScript
Meebrengen: een laptop met ongeveer 4 GB aan vrije schijfruimte

Over Node.JS

Node.JS brengt JavaScript vanuit de browser ook naar de server, en is een zeer relevante technologie – ondermeer toegepast voor de bouw van REST APIs en de implementatie van microservices. Node.JS is erg populair vanwege de schaalbaarheid en het ontwikkelgemak en -plezier. Node.JS wordt ondersteund op een groot aantal platforms en wordt door vrijwel alle leverancier van cloud services aangeboden – op hun IaaS en PaaS platform, voor integraties, API ontwikkeling, motor van microservices en implementatie van serverless functions.

JavaScript op de server is lang niet meer zo vreemd als het misschien ooit klonk. JavaScript is een volwassen, krachtige en vaak leuke programmeertaal die naast toepassing in de browser ook steeds meer gebruik kent op de server. Kennis van Node.JS lijkt een standaard onderdeel te worden van het palet van een moderne ontwikkelaar.

For more information please visit our Meetup group here and the Amis website here.

WebLogic Partner Community

For regular information become a member in the WebLogic Partner Community please visit: http://www.oracle.com/partners/goto/wls-emea ( OPN account required). If you need support with your account please contact the Oracle Partner Business Center.

Blog Twitter LinkedIn Forum Wiki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.