Docker Introduction by Amis – Oracle Developer Meetup June 26th 2017 Utrecht Netherlands

image

 

Door het gebruik van containers kun je een applicatie bundelen met al zijn afhankelijkheden. De server waar de applicatie op komt te draaien hoeft alleen nog voorzien te zijn van een container engine zoals bijvoorbeeld Docker. Hierdoor ontstaan applicaties waarbij de onderliggende infrastructuur een steeds kleinere rol gaat spelen en waarmee infrastructure as code gerealiseerd kan worden. Zo kun je een eerste stap richting Serverless computing maken. Daarom wordt het ook vaak gebruikt voor microservices.

Initieel is de container technologie ontwikkeld voor Linux, maar tegenwoordig heeft ook Microsoft deze technologie omarmd. In deze workshop richten wij ons op Docker met Linux. Om infrastructure as code te realiseren, is er ook tooling omheen ontstaan zoals Docker Compose, Docker Swarm, Kubernetes, Mesos. Je kunt Docker containers overal draaien; lokaal op je eigen machine, in legacy datacenters maar ook in public Cloud zoals Amazon ECS, Azure Container Service, Google Container Engine en de Oracle Container Cloud Service. Bij deze cloud diensten heb je de mogelijkheden om losse containers te draaien, maar ook clusters uit te rollen met behulp van bijvoorbeeld Docker Swarm of Kubernetes.

In deze Docker workshop leer je de basis van het werken met Docker containers. We beginnen met het bouwen van een simpele container en werken het vanaf hier verder uit. Er is geen voorkennis nodig.

Zorg dat je een laptop bij je hebt met een werkende virtualbox. Er komt een image beschikbaar met alles wat je nodig hebt voor de workshop.

Meedoen? Stuur een email naar info@amis.nl onder vermelding van Docker Workshop 26 juni. Het aantal plaatsen is beperkt.

Schedule:

Datum: maandag 26 juni 2017

Tijd: 17.00 – 21.00 uur (inclusief diner)

Locatie: Edisonbaan 15, Nieuwegein

Spreker: Thijs Elferink (AMIS)

 

For more information please visit our Meetup group here and the Amis website here.

WebLogic Partner Community

For regular information become a member in the WebLogic Partner Community please visit: http://www.oracle.com/partners/goto/wls-emea ( OPN account required). If you need support with your account please contact the Oracle Partner Business Center.

Blog Twitter LinkedIn Forum Wiki

Technorati Tags: Amis,Oracle Developer Meetup,Meetup,Node.JS,WebLogic,WebLogic Community,Oracle,OPN,Jürgen Kress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.